RMC Rijnmond Zuid-Oost

GRATIS hulp voor alle jongeren

De Jonge Krijger is uitvoerder van het RMC Rijnmond Zuid-Oost, bestaand uit Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland en Ridderkerk.

RMC staat voor het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdig schoolverlaten. Dit betekent dat wij alle jongeren die zonder diploma het onderwijs verlaten, gemeld krijgen in ons systeem. Wij zoeken middels het sturen van een brief en/of een huisbezoek contact met deze jongeren om te kijken of er hulp nodig is om een nieuwe opleiding te vinden of aan het werk te gaan. Ook zijn wij uitvoerder van het DUO Verzuimloket 18+.

De RMC activiteiten zijn in de regio RZO uitgebreid met de projecten Geen Jongere Buitenspel (gericht op kwetsbare jongeren), Jongeren Steunpunt (gericht op werkzoekende jongeren en oud vsv-ers) en Money Maker. In Lansingerland voeren wij ook scholingsadviesgesprekken uit zodat jongeren uit de uitkering blijven.

Jongeren van 16 tot 27 jaar uit de regio RZO (m.u.v. Krimpen ad IJssel tot 23 jaar) die niet op school zitten, niet werken en geen uitkering ontvangen helpen wij GRATIS met studiekeuze, inschrijving opleiding, leren solliciteren en het vinden van werk of een bijbaan. Elke jongere krijgt een eigen coach en kan deelnemen aan diverse workshops. Ook helpen wij met het oplossen van problematiek door het samenwerken met hulpverleningsorganisaties.