Rotterdam

Duurzame inzet in Rotterdam

De Jonge Krijger is reeds 4 jaar actief in Rotterdam middels verschillende projecten, waarbij wij het bekende Rotterdamse gezegde 'niet lullen maar poetsen' in ere houden door hard samen met jongeren te werken aan een mooie toekomst.

Future Proof voeren wij nu 1,5 jaar uit. Begonnen met als doelgroep jongeren met een uitkering, richten wij ons nu op de zogenaamde onzichtbare jongeren. Via ons netwerk en sociale media komen jongeren bij ons terecht voor begeleiding naar school en werk waarbij wij ons vooral richten op de branches waar veel vraag is naar jong gemotiveerd personeel. Vanaf april 2018 werken wij samen met het jongerenwerk en het RMC Rotterdam om oud vsv-ers in beeld te brengen en te helpen met het vinden van werk.

De afgelopen drie jaar zijn wij betrokken bij het project Startbaan op Rotterdam The Hague Airport. Hier verzorgen wij drie maanden lang het nazorgtraject - wij helpen jongeren met het vinden van werk of een opleiding middels een wekelijkse, praktische training en persoonlijke coaching.

Toelatingseisen

Onze projecten in Rotterdam zijn (helaas) niet beschikbaar voor alle Rotterdamse jongeren:

  1. Future Proof Onzichtbare jongeren: 30 jongeren reeds in begeleiding, momenteel nemen we geen nieuwe aanmeldingen aan.
  2. Future Proof oud vsv-ers: jongeren worden aangemeld vanuit het jongerenwerk in Rotterdam en het RMC Rotterdam.
  3. Startbaan: werving deelnemers via samenwerkingspartners.