Delft on stage

Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?

Op donderdag 15 maart zijn Floor en Nigel actief bezig geweest als Jeugdadviseur op het beroepenfeest Delft on Stage. Delft on Stage is een evenement waarbij verschillende beroepsbeoefenaren hun passie voor het beroep kunnen delen met wel 1000 VMBO leerlingen.

De leerlingen worden voorbereid om zichzelf te presenteren aan de beroepsbeoefenaren en vragen te stellen over het beroep. Het doel van de leerlingen is om een plekje te scoren bij het desbetreffende bedrijf voor een meeloopdag. Zo kunnen zij een keer meelopen in het bedrijf en komen zij erachter hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van het werk en kunnen zij zich beter ori├źnteren op het gebied van vervolgstudie.

De taak van Floor en Nigel was het helpen van de jongeren met al hun vragen. Alle jeugdadviseurs waren herkenbaar aan de blauwe hesjes. Zo waren zij makkelijk te vinden voor de jongeren. De vragen van de jongeren konden bijvoorbeeld het niet kunnen vinden van een bepaald beroep zijn. Maar ook het begeleiden naar een alternatieve oplossing voor een jongere als een bedrijf er niet was of vol zat. Dit leverde een hoop gesprekken op met jongere met diverse vragen. Het was een erg leuke en leerzame ervaring met een, voor ons, jongere doelgroep dan dat wij gewend zijn.