Eigen Bedrijf

Young in Business

Young in Business wil 'investeren' in de toekomst van de jonge generatie. De opleiding biedt jongeren kansen om als ondernemer aan de slag te gaan. Ondernemen is meer dan een eigen bedrijf starten: ondernemen is leiding nemen over en verantwoordelijk zijn voor je eigen leven. Kortom, ondernemerschap als middel  duurzaam aan de slag te gaan en de jeugdwerkloosheid terug te dringen.

Young in Business biedt een specialisatie tot ondernemer, voor jongeren die in het laatste jaar van hun mbo zijn gekomen, voortijdig schoolverlaters, werkzoekende jongeren en jongeren met een uitkering. Na de opleiding kunnen jongeren vanuit eigen kracht als ondernemer aan de slag of zelfverzekerd en doelgericht richting werk. 

"Leer hoe je ondernemer wordt van je eigen leven"

Toelatingseisen

Young in Business is op mbo werk- en denkniveau. Om deel te nemen verwachten we het volgende:

  1. Je bent ondernemend ingesteld, wil nu of in de toekomst graag een eigen bedrijf beginnen. 
  2. Je bent in bezit van een diploma - of je volgt nu een opleiding - op minimaal mbo 2-niveau.
  3. Je kan goed Nederlands. 

Onze docenten

 
Beryl

Beryl

 
false

Liesbeth

     

Praktisch

  • Investering: 10 weken, 1 les dagdeel per week aangevuld met thuisopdrachten. Reken in totaal op een volle dag per week. 
  • Startdatum: de eerstvolgende startdatum wordt snel bekend gemaakt.
  • Kosten: de kosten voor de totale opleiding bedragen €1.250,- incl. lesmateriaal. We proberen financiering voor jongeren te vinden middels sponsoring voor jongeren zonder school of werk of bekostiging van gemeenten voor jongeren met een uitkering  En let op: wij zijn een door CRKBO erkend opleidingsinstituut en zodoende is de opleiding aftrekbaar van de inkomstenbelasting (o.v.b. wetgeving).

Op maat en in house

Werk je bij een gemeente of organisatie en heb je jongeren die een eigen bedrijf willen starten en/of door ondernemerschap gestimuleerd worden om aan de slag te gaan? Wij geven Young in Business ook op locatie bij een minimum aantal van 8 deelnemers. Nodig ons uit voor een oriënterend gesprek.