Opleiding Jongerencoach

Academie voor Jongerencoaches

Als Jongerencoach speel je een belangrijke rol in het keuzeproces en de verdere ontwikkeling van jongeren. Je begeleidt jongeren bij het maken van de juiste studie- en beroepskeuze, je helpt ze met solliciteren en het vinden van een opleiding of werk. Je helpt bij werk en school maar ook met inkomen en leefomstandigheden: je bent de spil in het web van onderwijs, bedrijfsleven en hulpverlening voor jongeren en je onderhoudt nauw contact met ouders, onderwijsinstellingen, opleidingsbedrijven en de diverse hulpverleningspartijen.

Wil jij werken aan jezelf als coach en aan jouw persoonlijk ondernemerschap? Wil je in jezelf investeren, écht geïnspireerd worden en de coach in jezelf (her)ontdekken? Wil je met een frisse blik of nieuwe energie aan de slag als jongerencoach? Dan zit je goed bij onze Academie voor Jongerencoaches!

"Onze Opleiding Jongerencoach is er voor iedereen die jongeren coacht, wil leren coachen of zich wil specialiseren!"

Toelatingseisen

De Academie voor Jongerencoaches is op hbo werk- en denkniveau. Om deel te nemen verwachten we het volgende:

 1. Je wilt graag met jongeren werken!
 2. Je bent in bezit van een diploma - of je volgt nu een opleiding - op minimaal mbo 4- of hbo-niveau.

Onze docenten

false

Paul

Praktisch

 • Investering: 20 weken, 1 lesavond per week aangevuld met thuisopdrachten. Reken in totaal op een volle dag per week.
 • Lesavond: dinsdagavond van 18.00-22.00 uur.
 • Startdata: september 2019.
 • Kosten: de kosten voor de totale opleiding bedragen €2.750,- incl. lesmateriaal. Meld je aan voor 30 juni en profiteer van onze 'Early Bird': je betaalt €2.250,- in plaats van €2.750,-. Ook voor studenten hanteren wij dit tarief. En let op: wij zijn een door CRKBO erkend opleidingsinstituut en zodoende kan de opleiding aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor je zijn, lees hier meer info.
 • Accreditatie: De Academie voor Jongerencoaches is geaccrediteerd door Ingrado, de landelijke vereniging voor leerplicht van de gemeenten en de RMC regio's. 
 • Certificering: vindt alleen plaats bij aanwezigheid van minimaal 85% (3 avonden afwezigheid geoorloofd).

Op maat en in house

Wil je samen met je collega's je verder ontwikkelen in het motiveren, coachen en op school of werk plaatsen van jongeren? De opleiding kan geheel op jullie behoeften worden afgestemd en op locatie gegeven worden. Nodig ons uit voor een oriënterend gesprek.

We hebben de opleiding oa gegeven bij:

 • Gemeente Almere (Leerplicht, RMC en W&I consulenten)
 • ROC Zadkine (als keuzedeel binnen de opleiding Sociaal Werk)
 • Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland (jongerenwerk)