Jongerencoaches opgeleid

Donderdag 7 december vonden de eindpresentaties van de Opleiding Jongerencoach voor Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland plaats.

Met de eindpresentatie laten de deelnemers hun persoonlijk proces van het afgelopen jaar en hun verdiepingsopdracht zien. In deze verdiepingsopdracht heeft elke deelnemer de gelegenheid om zich te verdiepen in een bepaalde doelgroep, uitdaging of problematiek mbt jongeren en daar een specifieke aanpak of product voor te ontwikkelen. Op deze manier wordt alle opgedane kennis en ervaring geïntegreerd en praktisch ingezet.

Voor ons als trainer hét moment om niet meer voor de groep te staan maar samen met de deelnemers naar de mooie en ontroerende eindpresentaties te kijken en luisteren. We hebben echt mee kunnen voelen met de ontwikkeling die de jongerenwerkers hebben doorgemaakt, persoonlijk én professioneel. Verschillende onderwerpen zoals doelmatig werken, motivatie, grenzen, kwaliteiten en het inrichten van het coachtraject kwamen in verschillende vormen terug in de verdiepingsopdrachten die de deelnemers hebben gemaakt en gepresenteerd. In negen maanden zijn deze acht jongerenwerkers uitgegroeid tot authentieke en kundig jongerencoaches en kunnen ze beide rollen vormgeven binnen hun werk. We waren onder de indruk en hebben ontzettend genoten van de bevlogenheid, het enthousiasme en de leergierigheid van deze groep!