Meerwaarde opleiding Jongerencoach

In september ben ik gestart met onze eigen opleiding tot jongerencoach. Twintig weken gingen we met een ontzettend leuke en diverse groep mensen aan de slag om meer te leren over coaching en jongeren. Verschillende onderwerpen zijn de revue gepasseerd. Zo waren er lessen om meer inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten als coach, maar ook lessen over motivatie of het brein van jongeren. Tijdens de lessen gingen we vaak meteen met de theorie aan de slag en werd er veel met elkaar geoefend.

Wat mij vanaf het begin gelijk verbaasde, was het effect van de oefeningen op mijzelf. Je kunt nog zoveel inlevingsvermogen hebben, maar pas als je zelf een bepaalde oefening moet doen weet je hoe moeilijk het kan zijn voor jongeren om diezelfde oefening te doen. Deze ervaring is goed voor mij geweest om te beseffen wat ik precies van mijn jongeren vraag. Terugkijkend is dit één van de belangrijkste lessen die ik de afgelopen twintig weken heb geleerd. Deze les neem ik zeker mee in de toekomst om verder te kunnen groeien als coach.

In september 2018 start een nieuwe groep van de Opleiding Jongerencoach. Meer info? Donderdag 19 april ben je welkom op onze informatieavond. Ook kan je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.