Capels Jongeren Netwerk

Donderdag 25 januari was het zo ver, het Capels Jongeren Netwerk. Dit keer stond het in het teken van verslaving bij jongeren. Dit is een van de doelgroepen die in het Capels netwerk geholpen word. Maar wat hebben deze jongeren nou precies nodig?

De Jonge Krijger zou De Jonge Krijger niet zijn om de jongeren waar het om gaat niet zelf aan het woord te laten. Coach Robin nodigde een jongere uit die zij heeft begeleid, met een verslavingsachtergrond. Hij nam een vriend mee en samen vertelden zij hun levensverhaal. Zij kwamen beide uit goed en fijn gezin, maar bij elk was er een keerpunt in hun leven waarin zij kwetsbaar waren en verslaafd raakte.
Zij zijn nu clean en hebben elke dag nog te maken met het verslaafde verleden. Ondanks dat volgen zij nu alle twee de havo op het volwassenonderwijs en hebben het daar erg naar hun zin.

De medewerkers van Youz waren ook aanwezig om meer inhoudelijk informatie te gegeven voor de professionals in Capelle. Het ging over de her- en, erkenning van een verslaving, de hulp die Youz bied aan jongeren en hoe verslaving precies ontstaat.

De middag werd afgewisseld met een kennis quiz, een filmpje en een oefening waar men zelf een parcours af moest leggen met een dronken mans bril op.

Er werd afgesloten met een non-alcoholische borrel waarin veel bewondering voor de jongens, die hun verhaald hadden gedaan, naar voor kwam. Volgende keer wordt het Capels Jongeren Netwerk door Aïda, Leger des Heils, georganiseerd. Wij kijken er naar uit!