Entree Werk

Op donderdagmiddag 31 mei waren Robin en ik (Shadee) aanwezig bij de netwerkbijeenkomst van het Zadkine Startcollege. Dit keer was het thema: Entree Werk. Wat inhoudt dat studenten in 1 schooljaar vakkundig worden opgeleid om vervolgens door te kunnen stromen naar niveau 2 of passend werk. Het is belangrijk dat in dit schooljaar de studenten zichzelf ontwikkelen en om deze reden biedt het Zadkine Startcollege de studenten regelmatige en persoonlijke begeleiding. Daarnaast zijn er ook plus-klassen aanwezig waarin extra aandacht wordt besteed aan de Nederlandse taal voor bijvoorbeeld statushouders.

Tijdens deze middag kregen wij een kijkje achter de schermen bij één van de partners van het Zadkine Startcollege, Gom Schoonhouden BV te Schiedam. Wij zagen dat Gom in hun eigen kantoor erg efficiënt te werk is gegaan. Zo lopen de kasten schuin af en zijn er geen vensterbanken, wat resulteert tot minder stof en dus minder schoonmaakwerk. Dit zijn gelijk ook handige trucjes die de studenten leren inzien wanneer ze stagelopen bij Gom Schoonhouden BV. Verder kregen wij te zien hoe de studenten de theorie aangeleerd krijgen en dit gelijk in de ‘praktijk’ kunnen toepassen. Dit gebeurt door middel van virtual reality brillen. Wanneer je deze bril opzet krijg je te zien welke stappen je moet doorlopen als schoonmaker om bijvoorbeeld een hotelkamer schoon te maken en door op de meubels te klikken ‘maak je schoon’.

Naast Gom Schoonhouden BV, waren ook Rijnmond bouw, Hotspot hutspot en Domat aanwezig. Deze mooie leerervaringsplekken zijn ook partners van het Zadkine Startcollege