Vliegtuigen en droombanen spotten

Tijdens het studie/beroepskeuze proces komen er soms hele interessante beroepen voorbij. Ze maken je nieuwsgierig en enthousiast. Zo heb ik toevallig twee jongens in begeleiding die allebei wel gefascineerd waren door het vak van steward. Maar wat houdt dat beroep eigenlijk in? Hoe werkt die wereld? Met wat voor mensen werk je samen? Wat zijn je taken?
Aan wie kun je die vragen beter stellen dan aan iemand die zelf als luchtvaartdienstverlener werkt? Daarom gingen we in gesprek met stewardess Kim en om maar helemaal in de stemming te komen spraken we af op Schiphol!
De jongeren hadden zich goed voorbereid en vragen op geschreven. Kim vertelde alles over het vak, de opleiding, de leuke en minder leuke onderdelen. Ze vertelde hoe haar week er uitziet en hoe het is om steeds weer met een ander team te werken.
Daarna hebben we nog een rondje over Schiphol gelopen, vliegtuigen gespot en nagepraat. Eén van de jongere was helemaal overtuigd door Kim. Hij denkt dat het goed bij hem zal passen en heeft zich direct ingeschreven voor een brede opleiding in die richting. De andere jongere heeft ook een beter beeld gekregen, maar twijfelt nog of het goed bij hem past. Samen gaan we zijn opties nog verder onderzoeken.