Actie in Future Proof

Future Proof, het actieproject met duurzame plaatsingen van De Jonge Krijger! In opdracht van de gemeente Rotterdam begeleiden wij 30 Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar naar werk, scholing of een combinatie hiervan. Wij helpen onder andere jongeren die geen werk of geen scholing hebben, die geen BBL-plek kunnen vinden of pakken jongeren op die dreigen uit te vallen op school, of al zijn uitgevallen. Dit doen wij d.m.v. coaching, training, werk oriëntatie en door aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Team Future Proof is hiernaast actief bezig met het verzamelen van concrete vacatures en leerwerktrajecten die interessant zijn voor de doelgroep. Deze kansen brengt Future Proof onder de aandacht d.m.v. een vacaturekrant die elke 2 weken wordt verzonden naar een netwerk van jongerencoaches en organisaties. Geïnteresseerd om het krantje te ontvangen of graag in het krantje willen staan? Laat het ons weten!

Het team gaat op bezoek bij potentiële werkgevers en bespreekt hier de mogelijkheden tot samenwerking en het in dienst nemen van jongeren. Op dit moment zijn er veel kansen in de sectoren techniek en bouw! Het doel van het project is jongeren begeleiden naar de arbeidsmarkt of school, het team begeleidt jongeren d.m.v. coaching naar deze stap, maar we denken dus ook actief mee met uitstroom mogelijkheden en bieden ze mooie kansen aan! De afgelopen weken is het team al meerdere malen samen met een jongeren naar een sollicitatiegesprek geweest en met succes.

Na de plaatsing start er een periode van 3 maanden nazorg, dit om de jongeren ook te coachen ‘on the job’ om mogelijke problemen of andere zaken op te pakken om er een duurzame plaatsing van te maken, want het project heet tenslotte Future Proof!

Geïnteresseerd? Neem contact op met Niels: niels@jongekrijger.nl of Celine: celine@jongekrijger.nl of per telefoon 06-51 10 77 52 en kijk op onze website voor meer informatie.